Rödvinsmarinad med vitlök och soja

Rödvinsmarinad med vitlök och soja

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Det finns många sorters soja. Söt indonesisk soja - ketjap manis - och ljus japansk soja blandas här med rödvin till en klassisk marinad. God till nötkött, fläsk och kyckling.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 dl rödvin
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • ½ msk hackad färsk timjan

Gör så här

Gör så här

Rör ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i en plastpåse. Lägg ner köttet i och låt marinera minst 2 tim. Vänd efter halva tiden.

Tips:

Använd gärna en ziplockpåse eller dubbla plastpåsar. Lägg påsen i en form och vänd efter halva tiden. Marinaden blir jämt fördelad och tränger in i köttet.

Skriv ut

Källa: