Kyckling tandoori

Kyckling tandoori

60+ min Huvudrätt
Låt Indien inspirera! Bjud på kryddig och underbart god tandoorikyckling ikväll! Servera kycklingen med kokt ris och naanbröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Lägg kycklingdelarna i en skål.
  • Blanda matyoghurt med övriga ingredienser. Häll blandningen över kycklingdelarna och täck skålen med lock eller plastfolie.
  • Låt marinera i kyl 3-4 tim eller över natten.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg kycklingdelarna i en långpanna. Stek dem i nedre delen av ugnen 30-40 min.
  • Servera med naanbröd och kokt ris och ev. mango chutney och grönsallad.
Klart!
Energi:

845 kcal

Protein: 60 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Kycklinglår, med skinn och ben
ca 1 kg
2 dl
Färsk ingefära
1 msk
Vitlöksklyftor
3
Garam masala
1½ tsk
Cayennepeppar
2 krm
Malen gurkmeja
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Tillbehör:
Naanbröd
2
Kokt ris