Fläskytterfilé med sötpotatis

Fläskytterfilé med sötpotatis

50 min Huvudrätt
Lättlagad och välsmakande fläskytterfilé med sötpotatis. Såsen smaksätts med fajitaskrydda och limesaft. Krämig och smakrik gryta som toppas med färsk persilja. Servera gärna med en krispig grönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och tärna potatisen, ca 2x2 cm. Skala och skiva löken. Skär köttet i skivor.
  • Hetta upp 25 g smör i en rymlig stekpanna. Fräs potatis och lök ca 10 min.
  • Tillsätt grädde, kryddmix, soja och salt. Låt sjuda ca 10 min, tills potatisen är mjuk.
  • Salta och peppra köttet. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg ner köttet och pressa ner lime i såsen. Låt sjuda 3-4 min.
  • Strö över hackad persilja.
Klart!
Energi:

591 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Sötpotatis
600 g
Rödlökar
2
Fläskytterfilé
500 g
50 g
5 dl
Taco kryddmix, fajita
½ dl
Japansk soja
2 msk
Salt
1 tsk
Lime, saften
1
Salt och svartpeppar
Färsk persilja