Chicken nuggets med masalakräm

Chicken nuggets med masalakräm

Betyg

(7 st)

Ge kycklingen extra mycket smak med marinad innan du friterar dina nuggets. Med kryddig masalakräm passar de lika bra på fredagsmyset som på mingelfesten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krm svartpeppar

Masalakräm:

Gör så här:

Gör så här:

Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda ihop salt, sesamolja, soja och peppar, lägg kycklingen i marinaden. Låt stå ca 1 tim i kyl. Rör ihop masalakrämen. Vispa smetanan fast, vänd ner salt och garam masala. Ställ kallt. Vänd kycklingskivorna först i mjöl, därefter i uppvispat och och till sist i panko. Värm upp smöret till ca 140°. Fritera kycklingen ca 2 min på varje sida. Servera med masalakrämen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem