Chicken nuggets med masalakräm

Chicken nuggets med masalakräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Ge kycklingen extra mycket smak med marinad innan du friterar dina nuggets. Med kryddig masalakräm passar de lika bra på fredagsmyset som på mingelfesten.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko
  • 2½ dl rapsolja

Masalakräm:

Gör så här

Gör så här

Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda ihop salt, sesamolja, soja och peppar, lägg kycklingen i marinaden. Låt stå ca 1 tim i kyl. Rör ihop masalakrämen. Vispa smetanan fast, vänd ner salt och garam masala. Ställ kallt. Vänd kycklingskivorna först i mjöl, därefter i uppvispat och och till sist i panko. Värm upp oljan till ca 140°. Fritera kycklingen ca 2 min på varje sida. Servera med masalakrämen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa: