Rödvinsmarinad med vitlök och soja

10 min
Rödvinsmarinad med vitlök och soja

Det finns många sorters soja. Söt indonesisk soja - ketjap manis - och ljus japansk soja blandas här med rödvin till en klassisk marinad. God till nötkött, fläsk och kyckling.

Ingredienser

Rödvin
1 dl
Hackade vitlöksklyftor
2
Ketjap manis
1 msk
Japansk soja
1 msk
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Hackad färsk timjan
½ msk

Gör så här

  • Rör ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i en plastpåse.
  • Lägg ner kött eller kyckling och låt marinera minst 2 tim. Vänd efter halva tiden.
Markera receptet som tillagat

Använd gärna en ziplockpåse eller dubbla plastpåsar. Lägg påsen i en form och vänd efter halva tiden. Marinaden blir jämt fördelad och tränger in i köttet.

Näringsvärden, per port

Energi:

32 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,1 g
Protein: 6,4 % 0,5 g
Fett: 0 % 0 g
Kolhydrater: 33,1 % 2,6 g
https://www.arla.se/recept/rodvinsmarinad-med-vitlok-och-soja/