Rödvinsmarinad med vitlök och soja
10 min
•
Det finns många sorters soja. Söt indonesisk soja - ketjap manis - och ljus japansk soja blandas här med rödvin till en klassisk marinad. God till nötkött, fläsk och kyckling.
Ingredienser
|
Rödvin
|
1 dl |
|---|---|
|
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Ketjap manis
|
1 msk |
|
Japansk soja
|
1 msk |
|
Hackad färsk rosmarin
|
1 msk |
|
Hackad färsk timjan
|
½ msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Använd gärna en ziplockpåse eller dubbla plastpåsar. Lägg påsen i en form och vänd efter halva tiden. Marinaden blir jämt fördelad och tränger in i köttet.
Näringsvärden, per port
Energi:
32 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,1 g |
| Protein: | 6,4 % | 0,5 g |
| Fett: | 0 % | 0 g |
| Kolhydrater: | 33,1 % | 2,6 g |