Rostad rödbetssallad med gurka och vitost

Rostad rödbetssallad med gurka och vitost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

40 min

Perfekt tillbehör till en lammkorv eller till grillat. Vill man göra salladen matigare kan man blanda ner lite kokt quinoa eller matgryn.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • 500 g förkokt rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 250 g färsk haricots verts
  • 1 gurka
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk crema balsamico, gärna vit
  • 200 g Apetina® vitost tärnad i lake 22% Vitost tärnad i lake 22% fett
  • 50 g rostade hasselnötter, grovhackade
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Klyfta rödbetorna och blanda med hälften av olivoljan och salt. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och rosta ca 10 min. Koka bönorna 1 min i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg dem på plåten bredvid betorna. Rosta tillsammans ytterligare 5 minuter. Ta ut plåten och låt svalna. Skär långa band av gurkan med en potatisskalare och lägg i en skål. Blanda med citronsaften och smaka av med lite salt. Blanda de rostade grönsakerna med resten av olivoljan och crema balsamico. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp de rostade rostade grönsakerna och gurkan på ett serveringsfat. Strö över ost och nötter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 18 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Andra goda förslag