Rödbetsallad med apelsin

Rödbetsallad med apelsin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Glad och färgstark rödbetssallad där söta rödbetor möter syrliga apelsiner.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ¾ kg färska rödbetor
  • 2 apelsiner
  • ½ dl valnötter
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk ev färsk mynta

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20-40 min. Spola i kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i klyftor och låt dem svalna. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor eller i bitar. Blanda rödbetor, apelsin och valnötter. Smaksätt med salt, peppar och ev mynta. Smaksätt gräddfilen med ingefära och salt. Ringla en del av såsen över salladen och servera resten till.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem