Rödbetsallad med apelsin

Rödbetsallad med apelsin

45 min
Glad och färgstark rödbetssallad där söta rödbetor möter syrliga apelsiner.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, 20-40 min. Spola i kallt vatten och gnid av skalen. Skär rödbetorna i klyftor och låt dem svalna.
  • Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor eller i bitar. Blanda rödbetor, apelsin och valnötter. Smaksätt med salt, peppar och ev mynta.
  • Smaksätt gräddfilen med ingefära och salt. Ringla en del av såsen över salladen och servera resten till.
Klart!

Ingredienser

Färska rödbetor
¾ kg
Apelsiner
2
Valnötter
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ev färsk mynta
1 msk
Sås:
2 dl
Malen ingefära
1 tsk
Salt
1 krm