
Rostad rödbetssallad med vitost och sesamfrön
Ugnsrostade betor blandas med spenat,smakrik ost och rostade sesamfrön. Servera som en lunchsallad eller som tillbehör till grillat kött, kyckling eller fisk.
Ingredienser
Antal portioner
- 800 g rödbetor
- 2 msk olivolja
- ½ tsk malen spiskummin
- ½ tsk malen koriander
- ½ tsk hela fänkålsfrön
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1½ msk sesamfrön, gärna vita och svarta
-
1 burk Apetina® vitost tärnad paprika & chili
- pressad saft av ½ citron
- 100 g färsk bladspenat
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Blanda med olja, kryddor, salt och peppar på en plåt. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min. Rosta sesamfröna i en torr varm stekpanna. Låt betorna svalna något och blanda med ost, citron, sesamfrön och spenat i en skål.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Apetina Q2 2015