Rostad rödbetssallad med vitost och sesamfrön

Rostad rödbetssallad med vitost och sesamfrön

Betyg

(17 st)

Ugnsrostade betor blandas med spenat,smakrik ost och rostade sesamfrön. Servera som en lunchsallad eller som tillbehör till grillat kött, kyckling eller fisk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk hela fänkålsfrön
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ msk sesamfrön, gärna vita och svarta
  • 1 burk Apetina® vitost tärnad paprika&chili Vitost tärnad i lake paprika/chili 22%
  • pressad saft av ½ citroner
  • 100 g färsk bladspenat

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Blanda med olja, kryddor, salt och peppar på en plåt. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min. Rosta sesamfröna i en torr varm stekpanna. Låt betorna svalna något och blanda med ost, citron, sesamfrön och spenat i en skål.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem