Rostad rödbetssallad med vitost och sesamfrön

Rostad rödbetssallad med vitost och sesamfrön

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Ugnsrostade betor blandas med spenat,smakrik ost och rostade sesamfrön. Servera som en lunchsallad eller som tillbehör till grillat kött, kyckling eller fisk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk hela fänkålsfrön
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ msk sesamfrön, gärna vita och svarta
  • 1 burk Apetina® vitost tärnad paprika&chili Vitost tärnad i lake paprika/chili 22%
  • pressad saft av ½ citroner
  • 100 g färsk bladspenat

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Blanda med olja, kryddor, salt och peppar på en plåt. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min. Rosta sesamfröna i en torr varm stekpanna. Låt betorna svalna något och blanda med ost, citron, sesamfrön och spenat i en skål.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem