Rödbetssallad med blåmögelost och päron
Nytt

Rödbetssallad med blåmögelost och päron

1 tim Förrätt
Njut av en underbar rödbetssallad med blåmögelost, päron, hallon och krispiga hasselnötter. Denna sallad passar alldeles utmärkt att servera som förrätt. Om du vill ha en matigare sallad går det bra att lägga till kokt quinoa eller matvete.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetssallad-med-blamogelost-och-paron/

Gör så här

  • Tvätta betorna noga. Koka dem mjuka i saltat vatten.
  • Skala och klyfta betorna.
  • Vispa ihop dressingen.
  • Skär päronet i tunna klyftor. Plocka bladen av salladen. Skär osten i bitar.
  • Fördela salladen i fyra djupa tallrikar. Lägg på varma rödbetor, blåmögelost, päron, hallon och rostade hasselnötter. Häll dressingen över salladen och servera direkt.
Klart!
Energi:

741 kcal

Fiber: 9,1 g
Protein: 13,4 g
Kolhydrater: 41,6 g
Fett: 58,5 g

Ingredienser

Rödbetor, gulbeta eller polkabeta
500 g
Päron
1
Radicchio eller gemsallad
1
150 g
Färska hallon
2 dl
Rostade hasselnötter
1 dl
Dressing:
Olivolja
1 dl
Flytande honung
1 msk
Dijonsenap
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
½ tsk