Rödbetsmacarons med gräddädel och valnöt

Rödbetsmacarons med gräddädel och valnöt

2 tim
Går att frysa
Sötsalta, matiga makroner bakade på rödbeta och med en krämig fyllning av färskost, gräddädel, rostade valnötter och honung. Vackra att se på, goda att äta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetsmacarons-med-graddadel-och-valnot/

Gör så här

Makroner
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Riv rödbetorna fint och krama ur saften.
  • Mät upp 2 ½ msk rödbetssaft i en kastrull och tillsätt sockret. Koka upp och låt sjuda tills blandningen har en temperatur på 119°.
  • Vispa 2 av äggvitorna i en bunke till en fast maräng med mjuka toppar.
  • Tillsätt sockerlagen lite i taget under vispning och fortsätt vispa tills marängen har svalnat.
  • Mixa mandelmjöl och florsocker i en matberedare ca 1 min.
  • Sikta genom fintrådig sil två gånger och blanda med de resterande ovispade äggvitorna.
  • Vänd ner ⅓ av marängen. Vänd sedan försiktigt ner resten av marängen.
  • Fyll smeten i spritspåse med rak tyll. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa rundlar stora som femkronor. Låt vila 30 min.
  • Baka av i nedre delen av ugnen ca 15 min tills makronerna fått en hård skorpa och är krämiga i mitten.
Fyllning:
  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Lägg valnötterna i en ugnssäker form och rosta i ugn ca 20 min till gyllenbrun färg, låt svalna.
  • Mixa färskost, gräddädel och honung till en slät smet i en matberedare och lägg över i en bunke.
  • Hacka valnötterna och blanda ner i smeten.
  • Bred eller spritsa fyllningen på hälften av makronerna och lägg på resterande som lock.
Klart!

Ingredienser

Makroner:
Färska rödbetor
200 g
Strösocker
1¼ dl
Äggvitor
4
Mandelmjöl
3 dl
Florsocker
2 dl
Fyllning:
Valnötter
50 g
150 g
140 g
Honung
1 msk