Rödbetsmacarons med gräddädel och valnöt

Rödbetsmacarons med gräddädel och valnöt

Betyg

(0 st)

Sötsalta, matiga makroner bakade på rödbeta och med en krämig fyllning av färskost, gräddädel, rostade valnötter och honung. Vackra att se på, goda att äta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Makroner:

  • 200 g färska rödbetor
  • 1¼ dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl florsocker

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Makroner

Sätt ugnen på 175°. Riv rödbetorna fint och krama ur saften. Mät upp 2 ½ msk rödbetssaft i en kastrull och tillsätt sockret. Koka upp och låt sjuda tills blandningen har en temperatur på 119°. Vispa 2 av äggvitorna i en bunke till en fast maräng med mjuka toppar. Tillsätt sockerlagen lite i taget under vispning och fortsätt vispa tills marängen har svalnat. Mixa mandelmjöl och florsocker i en matberedare 1 minut. Sikta genom fintrådig sil två gånger och bland med de resterande ovispade äggvitorna. Vänd ner ⅓ av marängen. Vänd sedan försiktigt ner resten av marängen. Fyll smeten i spritspåse med rak tyll. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa rundlar stora som femkronor. Låt vila 30 minuter. Baka av i nedre delen av ugnen ca 15 min tills makronerna fått en hård skorpa och är krämiga i mitten.

Fyllning:

Sätt ugnen på 150°. Lägg valnötterna i en ugnssäker form och rosta i ugn ca 20 minuter till gyllenbrun färg, låt svalna. Mixa färskost, gräddädel och honung till en slät smet i en matberedare och lägg över i en bunke. Hacka valnötterna och blanda ner i smeten. Bred eller spritsa fyllningen på hälften av makronerna och lägg på resterande som lock.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem