Rödbetsmacarons med gräddädel och valnöt

Rödbetsmacarons med gräddädel och valnöt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Sötsalta, matiga makroner bakade på rödbeta och med en krämig fyllning av färskost, gräddädel, rostade valnötter och honung. Vackra att se på, goda att äta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Makroner:

  • 200 g färska rödbetor
  • 1¼ dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl florsocker

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Makroner

Sätt ugnen på 175°. Riv rödbetorna fint och krama ur saften. Mät upp 2 ½ msk rödbetssaft i en kastrull och tillsätt sockret. Koka upp och låt sjuda tills blandningen har en temperatur på 119°. Vispa 2 av äggvitorna i en bunke till en fast maräng med mjuka toppar. Tillsätt sockerlagen lite i taget under vispning och fortsätt vispa tills marängen har svalnat. Mixa mandelmjöl och florsocker i en matberedare 1 minut. Sikta genom fintrådig sil två gånger och bland med de resterande ovispade äggvitorna. Vänd ner ⅓ av marängen. Vänd sedan försiktigt ner resten av marängen. Fyll smeten i spritspåse med rak tyll. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa rundlar stora som femkronor. Låt vila 30 minuter. Baka av i nedre delen av ugnen ca 15 min tills makronerna fått en hård skorpa och är krämiga i mitten.

Fyllning:

Sätt ugnen på 150°. Lägg valnötterna i en ugnssäker form och rosta i ugn ca 20 minuter till gyllenbrun färg, låt svalna. Mixa färskost, gräddädel och honung till en slät smet i en matberedare och lägg över i en bunke. Hacka valnötterna och blanda ner i smeten. Bred eller spritsa fyllningen på hälften av makronerna och lägg på resterande som lock.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem