Macarons med pepparkakskräm

Macarons med pepparkakskräm

60+ min
Lämplig för frysning
Goda macarons eller makroner med ljuvligt kryddad smörkräm. Macarons är lite pyssligt att baka men väl värda mödan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/macarons-med-pepparkakskram/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel.
  • Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
  • Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
  • Lägg smöret i en bunke. Blanda ner florsocker, vaniljsocker och pepparkakskrydda.
  • Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
  • Förvara i kylskåp.
Klart!

Ingredienser

Kakor:
Skållad, skalade mandel
125 g
Florsocker
4 dl
Äggvitor
3
Strösocker
½ dl
Smörkräm:
100 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Pepparkakskrydda
2 tsk
Äggula
1