Chokladmacarons med moccakräm

Chokladmacarons med moccakräm

60+ min Mellanmål
Chokladmacarons är underbara små mandelkakor. Macarons eller makroner liknar maränger och dessa har fått sin smak av kakao och kaffe.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker, mandel och kakao.
  • Rör ut kaffet i lite vatten. Vispa äggvitorna med elvisp.
  • Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
  • Blanda med de torra ingredienserna och kaffet till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Sätt ugnen på 125°.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna.
  • Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
  • Vispa ner äggulan och kaffet utrört i lite vatten.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
  • Förvara i kylskåp.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Kakor:
Skållad, skalad mandel
125 g
Florsocker
4 dl
Kakao
2 tsk
Snabbkaffepulver
2 tsk
Äggvitor
4
Strösocker
½ dl
Smörkräm:
100 g
Florsocker
1½ dl
Kakao
2 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Äggula
1
Snabbkaffepulver
2 tsk