Macarons med blåbär

Macarons med blåbär

Betyg

(45 st)

Ljuvliga och blåfärgade små macarons eller makroner med goda blåbär i smörkrämen. Bjud makronerna på kakbuffén eller som sötsak till fikat.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Kakor:

  • 125 g skållade, skalade mandel
  • 4 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk mosade blåbär
  • 1 krm blå hushållsfärg

Smörkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Tillsätt blåbär och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och blåbärsmoset. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem