Macarons med blåbär

Macarons med blåbär

60+ min
Ljuvliga och blåfärgade små macarons eller makroner med goda blåbär i smörkrämen. Bjud makronerna på kakbuffén eller som sötsak till fikat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/macarons-med-blabar/

Gör så här

  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel.
  • Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
  • Tillsätt blåbär och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Sätt ugnen på 125°.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna.
  • Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och blåbärsmoset.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
  • Förvara i kylskåp.
Klart!
Energi:

85 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Kakor:
Skållade, skalade mandel
125 g
Florsocker
4 dl
Äggvitor
4
Strösocker
½ dl
Mosade blåbär
1 msk
Blå hushållsfärg
1 krm
Smörkräm:
100 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Äggula
1
Mosade blåbär
2 msk
Blå hushållsfärg
2 krm