Macarons med pistage

Macarons med pistage

Betyg

(31 st)

Makalösa små macarons eller makroner med pistagenötter och citron i smörkrämen. Använd skalade, osaltade pistagenötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Kakor:

  • 75 g skållade, skalade och malda mandel
  • 4 dl florsocker
  • 50 g skalade och malda pistagenötter
  • 4 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 2 krm grön hushållsfärg

Smörkräm:

Gör så här:

Gör så här:

Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker, mandel och nötter. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Tillsätt hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakorna kallna. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke. Blanda ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggula, nötter, citronskal och hushållsfärg. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 90 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem