Rödbetor på spett med rosmarinsås

Rödbetor på spett med rosmarinsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Svensk höstprimör i tapasstil. Kul som vintilltugg, god på buffén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 stora rödbetor
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk strimlad bladpersilja
  • 1 msk hackad färsk gräslök

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 krm salt
  • 2 krm strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten 30–45 min. Skala rödbetorna och dela de stora i fyra delar. Blanda med olivolja, persilja och gräslök. Sätt ett plastspett eller en tandpetare i rödbetorna. Servera med såsen.

Tips:

4 stora rödbetor kan bytas ut mot 12 stycken små

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 135 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem