Rödbetor på spett med rosmarinsås

Rödbetor på spett med rosmarinsås

1 tim Buffé
Svensk höstprimör i tapasstil. Kul som vintilltugg, god på buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetor-pa-spett-med-rosmarinsas/

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten 30–45 min. Skala rödbetorna och dela de stora i fyra delar.
  • Blanda med olivolja, persilja och gräslök.
  • Sätt ett plastspett eller en tandpetare i rödbetorna.
  • Servera med såsen.
Klart!

4 stora rödbetor kan bytas ut mot 12 stycken små

Energi:

135 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Rödbetor
500 g
Olivolja
2 tsk
Strimlad bladpersilja
1 msk
Hackad färsk gräslök
1 msk
Sås:
2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Hackad färsk rosmarin
½ tsk
Salt
1 krm
Strösocker
2 krm