Råbiff med kapriskräm

Råbiff med kapriskräm

45 min Huvudrätt Förrätt
Råbiff är en klassisk och väldigt god rätt som serveras antingen som förrätt eller som varmrätt med nyfriterad potatis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka kaprisen till krämen och rör ihop med övriga ingredienser i en skål. Ställ kallt.
  • Skär köttet i mindre bitar och finhacka det. Blanda med salt och svartpeppar. Forma köttet till fyra biffar.
  • Skala och finhacka löken. Tärna rödbetan. Toppa råbiffen med äggula och servera med lök, rödbetor, kapriskräm och vattenkrasse.
Klart!
Tips:

Skär köttet i tunna skivor och frys det en stund. Då är det enklare att skära i små fina tärningar.

Energi:

334 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Benfritt nötkött, t ex oxfilé eller flankstek
400 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
Kapriskräm:
Kapris
4 msk
½ dl
Majonnäs
½ dl
Dijonsenap
½ msk
Svartpeppar
Till servering:
Schalottenlökar
2
Inlagd rödbeta
1
Äggulor
4
Vattenkrasse
1 dl