Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ugnsrostade grönsaker
Ugnsrostade grönsaker
Förrätt
•
Kommentarer
Ugnsrostade grönsaker sköter sig själv i ugnen medan du passar grillen.
Andra liknande recept
45 min
Smashed potatoes
(161)
15 min
Picklad rödlök
(818)
10 min
Grönkålspaj
(273)
20 min
Spenatsoppa
(715)
2 tim 40 min
Ceviche med mango och koriander
(40)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
Borsta morötterna och skala rödbetor och lök. Skär grönsaker i halvor och lägg dem på en plåt.
Blanda smör-&rapsolja med vitlök, salt, peppar och timjan. Ringla det över grönsakerna och blanda runt.
Stek i mitten av ugnen 20–25 min. Garnera gärna med färsk timjan.
Klart!
Ingredienser
Blandade grönsaker färska morötter, rödbetor och lökar
1 kg
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
½ krm
Torkad timjan
1 tsk
Andra liknande recept
45 min
Smashed potatoes
(161)
15 min
Picklad rödlök
(818)
10 min
Grönkålspaj
(273)
20 min
Spenatsoppa
(715)
2 tim 40 min
Ceviche med mango och koriander
(40)
Karamelliserad lök
(35)
Potatismos
(231)
1 tim
Ramen med biff, brynt smör och svart vitlök
(743)
5 min
Remouladsås
(134)
30 min
Halstrade pilgrimsmusslor med brynt sojasmör och blomkålspuré
(52)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arla webbshop
Konsumentforum