Ugnsrostade grönsaker

Ugnsrostade grönsaker

Förrätt
Ugnsrostade grönsaker sköter sig själv i ugnen medan du passar grillen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsrostade-gronsaker/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Borsta morötterna och skala rödbetor och lök. Skär grönsaker i halvor och lägg dem på en plåt.
  • Blanda smör-&rapsolja med vitlök, salt, peppar och timjan. Ringla det över grönsakerna och blanda runt.
  • Stek i mitten av ugnen 20–25 min. Garnera gärna med färsk timjan.
Klart!

Ingredienser

Blandade grönsaker färska morötter, rödbetor och lökar
1 kg
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
½ krm
Torkad timjan
1 tsk