Ris med cornflakes

45 min Tillbehör
Ris med cornflakes

Cornflakes i botten av kastrullen gör att riset får en frasig, gyllengul yta. När man ångkokar riset på det här sättet blir det mycket luftigt.

Ingredienser

Basmatiris
4 dl
Vatten
1½ liter
Salt
1½ tsk
3 msk
Cornflakes
2 dl

Gör så här

  • Koka alltid ris i en stor kastrull, den bör rymma minst 4 liter.
  • Koka upp vatten och salt. Skölj riset och lägg det i vattnet. Koka 5-8 min och häll sedan av riset i en sil.
  • Häll smör-&rapsolja och 1 dl vatten i botten på en teflonkastrull.
  • Täck botten med cornflakes och häll i det avrunna riset, gör små hål i riset med skaftet av en slev eller liknande.
  • Sätt på lock och koka på medelvärme ca 30 min.
  • Vänd upp riset med den gyllengula skorpan på ett stort fat.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

413 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,6 g
Protein: 8,4 % 8,5 g
Fett: 21,2 % 9,9 g
Kolhydrater: 70,4 % 71,5 g
https://www.arla.se/recept/ris-med-cornflakes/