Kasslergratäng med ris

21 tim Middag
Kasslergratäng med ris

En uppdaterad klassiker med nya smaker – den här kasslergratängen är en modern tolkning av en älskad vardagsfavorit. Med krämig sås, curry, fräscha grönsaker och oväntade toppningar som banan, jordnötter och koriander får rätten en extra twist.

Nytt

Ingredienser

Ris
3½ dl
Kassler
400 g
Purjolök
1
Röd paprika
1
1 msk
Curry
1 msk

Till servering:

Banan
1
Färsk koriander
1 kruka
Torrostade jordnötter
½ dl
Lime
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°, eller 200° varmluft.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Strimla eller tärna kasslern. Ansa och skölj purjolöken noggrant, skiva tunt. Skiva paprikan.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stor stekpanna. Fräs kassler, purjolök och paprika med curry i ca 5 min.
  • Lägg det kokta riset i botten av en ugnsform, ca 20x30 cm. Fördela kassler- och grönsaksfräset ovanpå.
  • Vispa ihop crème fraiche, grädde, ost och salt. Häll blandningen över gratängen.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 20 min, tills gratängen fått fin färg.
  • Toppa kasslergratängen med skivad banan, hackad koriander, jordnötter och limeklyftor. Servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

778 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 4,6 g
Protein: 43 g
Kolhydrater: 73,4 g
Fett: 34,5 g
https://www.arla.se/recept/kasslergratang-med-ris/