Butter chicken
45 min
Huvudrätt
Går att frysa
•
Butter chicken är en klassiker i det indiska köket. Smöret rundar av de heta tonerna och ger rätten dess rätta karaktär. Med kryddor som ingefära, garam masala och vitlök sprider sig ljuva dofter i hela hemmet. Prova vårt butter chicken-recept med rykande färskt naanbröd.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
871 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 39 g |
Kolhydrater: | 64 g |
Fett: | 50 g |
Ingredienser
Strimlad kycklingbröstfilé
|
ca 500 g |
---|---|
Färsk ingefära
|
50 g |
Vitlöksklyftor
|
4 |
Chilipulver
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Matolja
|
½ dl |
Butter sås:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Tomater
|
500 g |
Röd chili
|
1 |
3 msk | |
Cashewnötter
|
2 dl |
Vatten
|
2 dl |
Strösocker
|
1 msk |
Garam masala
|
1 msk |
Lime, saften
|
1 |
50 g | |
1 dl |
Till servering:
Basmatiris
|
3 dl |
---|---|
Färsk koriander
|
1 kruka |