Butter chicken

Butter chicken

45 min
Huvudrätt
Går att frysa
Butter chicken är en klassiker i det indiska köket. Smöret rundar av de heta tonerna och ger rätten dess rätta karaktär. Med kryddor som ingefära, garam masala och vitlök sprider sig ljuva dofter i hela hemmet. Prova vårt butter chicken-recept med rykande färskt naanbröd.
https://www.arla.se/recept/butter-chicken/

Gör så här

  • Lägg kycklingen i en bunke.
  • Skala och skiva ingefära och vitlök tunt. Lägg i en mixerbunke och tillsätt chilipulver, salt och olja, Mixa slätt.
  • Blanda hälften av kryddpastan med kycklingen. Låt stå ca 15 min.
  • Skala och grovhacka löken. Skär tomaterna i grova bitar. Skiva chilin.
  • Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen tills den är genomstekt. Lägg över i en skål.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i stekpannan. Fräs löken mjuk och genomskinlig.
  • Tillsätt tomater, chili, nötter och resterande kryddpasta. Rör ner vatten, socker, garam masala och lime. Blanda väl och sjud ca 15 min.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Mixa såsen och sila den genom en finmaskig sil. Tryck till ordentligt så all vätska kommer igenom. Rör ner smör, grädde och kyckling. Sjud 5–7 min. Smaka av med salt.
  • Servera din butter chicken med koriander och ris eller varmt naanbröd.
Klart!
Energi:

871 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 50 g

Ingredienser

Strimlad kycklingbröstfilé
ca 500 g
Färsk ingefära
50 g
Vitlöksklyftor
4
Chilipulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Matolja
½ dl
Butter sås:
Rödlök
1
Tomater
500 g
Röd chili
1
3 msk
Cashewnötter
2 dl
Vatten
2 dl
Strösocker
1 msk
Garam masala
1 msk
Lime, saften
1
50 g
1 dl
Till servering:
Basmatiris
3 dl
Färsk koriander
1 kruka
Inkluderad
Naanbröd
Budget
1 tim 10 min
Naanbröd
(109)