Chicken korma
50 min
Lunch
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Chicken korma är en krämig, len och mild kycklingrätt från Indien gjord på bland annat cashewnötter, kokosgrädde, yoghurt och massvis av torra kryddor. Servera denna smakrika kycklinggryta med fluffigt ris, sval yoghurt och färsk koriander.
Nytt
Ingredienser
Kyckling:
Kycklinglårfilé
|
500 g |
---|---|
1 dl | |
Malen kardemumma
|
2 tsk |
Malen kryddnejlika
|
1 tsk |
Malen koriander
|
1 tsk |
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Garam masala
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
2 msk |
Kormasås:
Naturella cashewnötter
|
1½ dl |
---|---|
Kokosmjölk
|
250 ml |
Vitlökssås:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Tomater
|
2 |
1 msk | |
Färsk ingefära, finhackad
|
2 msk |
Vatten
|
2 dl |
Kycklingfond
|
1 msk |
Till servering:
Basmatiris
|
3½ dl |
---|---|
2 dl | |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Kormasås:
Vitlökssås:
Servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
858 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 4,9 g |
Protein: | 40,9 g |
Kolhydrater: | 71,4 g |
Fett: | 45,4 g |

