Rimmad lax med rödkålssallad och avokadokräm

45 min Buffé Förrätt
Rimmad lax med rödkålssallad och avokadokräm

Svenska & japanska smaker förenar sig i perfekt harmoni.

Ingredienser

Rimmad lax i skivor
400 g

Rödkålssallad:

Äpple
1
Rödkål
100 g
Rödvinsvinäger
3 msk
Olivolja
3 msk
Salt och peppar
Bladpersilja
2 kvistar
Riven färsk pepparrot
2 msk

Avokadokräm:

Avokado
1
1 dl
Citron
pressad saft av ½
Flytande honung
2 tsk
Wasabipasta
1 tsk
Salt

Gör så här

  • Kärna ur äpplet. Strimla äpple och rödkål mycket fint. Blanda det med vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg ut laxskivorna och fördela rödkålssallad och hela persiljeblad på laxskivorna. Strö över pepparrot. Rulla ihop laxskivorna.
  • Dela varje rulle på mitten och ställ dem på ett fat.
  • Skala och kärna ur avokadon. Mixa avokado, crème fraiche, citronsaft, honung och wasabi. Smaka av med salt.
  • Servera avokadokrämen till laxrullarna.
Klart!
https://www.arla.se/recept/rimmad-lax-med-rodkalssallad-och-avokadokram/