Rimmad lax med rödkålssallad och avokadokräm

45 min Buffé Förrätt Tillbehör
Rimmad lax med rödkålssallad och avokadokräm

En fräsch och elegant förrätt där nordiska och japanska smaker möts. Den mildrimmade laxen får sällskap av krispig rödkålssallad med äpple och en krämig avokadoröra med wasabi som ger en lätt sting – perfekt att inleda middagen med.

Ingredienser

Rimmad lax i skivor
400 g

Rödkålssallad:

Äpple
1
Rödkål
100 g
Rödvinsvinäger
3 msk
Olivolja
3 msk
Salt och peppar
Bladpersilja
2 kvistar
Riven färsk pepparrot
2 msk

Avokadokräm:

Avokado
1
1 dl
Citron
pressad saft av ½
Flytande honung
2 tsk
Wasabipasta
1 tsk
Salt

Gör så här

  • Kärna ur äpplet. Strimla äpple och rödkål mycket fint. Blanda det med vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg ut laxskivorna och fördela rödkålssallad och hela persiljeblad på laxskivorna. Strö över pepparrot. Rulla ihop laxskivorna.
  • Dela varje rulle på mitten och ställ dem på ett fat.
  • Skala och kärna ur avokadon. Mixa avokado, crème fraiche, citronsaft, honung och wasabi. Smaka av med salt.
  • Servera avokadokrämen till laxrullarna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

179 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,1 g
Protein: 23,9 % 10,5 g
Fett: 62,9 % 12,7 g
Kolhydrater: 13,2 % 5,8 g
https://www.arla.se/recept/rimmad-lax-med-rodkalssallad-och-avokadokram/