Rimmad lax med rödkålssallad och avokadokräm
45 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
En fräsch och elegant förrätt där nordiska och japanska smaker möts. Den mildrimmade laxen får sällskap av krispig rödkålssallad med äpple och en krämig avokadoröra med wasabi som ger en lätt sting – perfekt att inleda middagen med.
Ingredienser
|
Rimmad lax i skivor
|
400 g |
|---|
Rödkålssallad:
|
Äpple
|
1 |
|---|---|
|
Rödkål
|
100 g |
|
Rödvinsvinäger
|
3 msk |
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Salt och peppar
|
|
|
Bladpersilja
|
2 kvistar |
|
Riven färsk pepparrot
|
2 msk |
Avokadokräm:
|
Avokado
|
1 |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Citron
|
pressad saft av ½ |
|
Flytande honung
|
2 tsk |
|
Wasabipasta
|
1 tsk |
|
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
179 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 23,9 % | 10,5 g |
| Fett: | 62,9 % | 12,7 g |
| Kolhydrater: | 13,2 % | 5,8 g |