Pasta med musslor och lax

Pasta med musslor och lax

35 min Huvudrätt
Sötsyrliga äpplen lyfter smaken på det här receptet med krämig laxpasta med musslor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Tvätta musslorna och släng de som inte stänger sig eller är trasiga.
  • Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond, persiljestjälkar och peppar.
  • Lägg i musslorna och koka under lock 3-4 min. Ta upp musslorna och släng de som inte öppnat sig. Plocka musslorna ur skalen.
  • Hacka persiljebladen. Kärna ur och tärna äpplena. Strimla laxen.
  • Rör ner crème fraiche i musselspadet. Lägg i musslor, persiljeblad, äpple och lax.
  • Låt såsen koka ihop några min och häll den över pastan.
Serveringsförslag:

Det är inte svårt att rimma egen lax.

Klart!
Energi:

640 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Rimmad lax
200 g
Pasta
300 g
Blåmusslor
1 kg
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Vatten
2 msk
Fiskfond
1 msk
Färsk persilja
1 kruka
Svartpeppar
1 krm
Äpplen
2
2 dl