Lax i airfryer
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=jpg)
Saftig och smakrik blir laxen när den tillagas i airfryer. Vi lägger även till lite sparrisbroccoli och tomater, och kryddar det hela med fänkålsfrö och chili flakes. Servera med en kall romsås med gräslök samt kokt potatis. Detta är riktigt gott, både till vardag och fest!

Ingredienser
Lax
|
600 g |
---|---|
Fänkålsfrön, mortlade
|
1 tsk |
Chili flakes
|
½ tsk |
Sparrisbroccoli
|
200 g |
---|---|
Cocktailtomater, gärna på kvist
|
ca 200 g |
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
1½ tsk |
Romsås med gräslök:
3 dl | |
Stenbitsrom
|
2 msk |
Färsk gräslök, finskuren
|
3 msk |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
659 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 45 g |
Fett: | 34 g |

