Lax i airfryer

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Lax i airfryer

Saftig och smakrik blir laxen när den tillagas i airfryer. Vi lägger även till lite sparrisbroccoli och tomater, och kryddar det hela med fänkålsfrö och chili flakes. Servera med en kall romsås med gräslök samt kokt potatis. Detta är riktigt gott, både till vardag och fest!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Lax
600 g
Fänkålsfrön, mortlade
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Sparrisbroccoli
200 g
Cocktailtomater, gärna på kvist
ca 200 g
Olivolja
2 msk
Salt
1½ tsk

Romsås med gräslök:

3 dl
Stenbitsrom
2 msk
Färsk gräslök, finskuren
3 msk
Dijonsenap
1 tsk
Citron, finrivet skal
1
Salt och svartpeppar

Till servering:

Potatis
900 g

Gör så här

  • Börja med såsen - Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt stå kallt ca 30 min så smakerna sätter sig.
  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Krydda laxen med fänkålsfrön och chili flakes. Blanda broccoli och tomater med olivolja.
  • Lägg ett bakplåtspapper i korgen till din airfryer. Lägg ner laxen och lägg grönsakerna runt om. Salta lax och grönsaker.
  • Tillaga laxen i airfryern på 160° i ca 15 min.
  • Servera laxen med grönsaker, romsås och potatis.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

659 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/lax-i-airfryer/