Rimbobullar

Rimbobullar

60+ min Fika
Rimbobullar är söta små bullar fyllda med vaniljsmör. De jäser bara en gång vilket gör dem smidiga och lättbakade. När de svalnat ringlas en härlig glasyr över. Försök att bara äta en Rimbobulle, det går inte!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rimbobullar/

Gör så här

  • Börja med att röra ihop fyllningen i en skål.
  • Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut den med kall mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg.
  • Kavla ut degen på mjölat bakbord till en fyrkant, ca40 x 40 cm. Skär degen i 24 st fyrkanter, ca 8 x 8 cm.
  • Lägg en klick fyllning på mitten av varje ruta. Nyp ihop rutorna och lägg i bullformar på en plåt.
  • Täck över bullarna och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur.
  • Värm ugnen till 225°.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  • Grädda i mitten av mitt i ugnen 10-12 min, tills de fått fin färg.
  • Låt bullarna kallna.
  • Rör ihop glasyren. Ringla glasyren över de avsvalnade rimbobullarna.
Klart!
Energi:

212 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Jäst
25 g
2 dl
200 g
Strösocker
½ dl
Vetemjöl
6 dl
Fyllning:
100 g
Strösocker
2 msk
Vaniljpulver
2 krm
Ägg, till pensling
1
Glasyr:
Florsocker
1¼ dl
Vatten
1 msk