Rabarbertrifli
1 tim
Dessert
•
En lättlagad dessert i glas med rabarberkompott, knaprig smul på havre och mandel, och en luftig färskostkräm. Rätten varvas i lager och passar lika bra till fika som till efterrätt under rabarbersäsongen. För en rödare färg och rundare smak kan du gärna blanda i lite hallon eller jordgubbar i kompotten.
Nytt
Ingredienser
Rabarberkompott:
Rabarber
|
250 g |
---|---|
Vatten
|
½ dl |
Strösocker
|
½ dl |
Mortlade kardemummakärnor
|
½ tsk |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Crumble:
50 g | |
Mandelsplitter
|
1 dl |
Havregryn
|
2½ dl |
Strösocker
|
2 msk |
Till servering:
2 dl | |
150 g | |
Oxalis
|
Gör så här
Rabarberkompott:
Crumble:
Servering:
Näringsvärden
Energi:
2485 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 29,1 g |
Protein: | 34,5 g |
Kolhydrater: | 139,6 g |
Fett: | 201 g |

