Rabarbertrifli
1 tim
Dessert
Efterrätt
•
En lättlagad dessert i glas med rabarberkompott, knaprig smul på havre och mandel, och en luftig färskostkräm. Rätten varvas i lager och passar lika bra till fika som till efterrätt under rabarbersäsongen. För en rödare färg och rundare smak kan du gärna blanda i lite hallon eller jordgubbar i kompotten.
Nytt
Ingredienser
Rabarberkompott:
|
Rabarber
|
250 g |
|---|---|
|
Vatten
|
½ dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Mortlade kardemummakärnor
|
½ tsk |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Crumble:
| 50 g | |
|
Mandelsplitter
|
1 dl |
|
Havregryn
|
2½ dl |
|
Strösocker
|
2 msk |
Till servering:
| 2 dl | |
| 150 g | |
|
Oxalis
|
Gör så här
Rabarberkompott:
Crumble:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
414 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,8 g |
| Protein: | 5,7 % | 5,8 g |
| Fett: | 71,5 % | 33,5 g |
| Kolhydrater: | 22,8 % | 23,3 g |