Rabarbertrifli

1 tim Dessert
Rabarbertrifli

En lättlagad dessert i glas med rabarberkompott, knaprig smul på havre och mandel, och en luftig färskostkräm. Rätten varvas i lager och passar lika bra till fika som till efterrätt under rabarbersäsongen. För en rödare färg och rundare smak kan du gärna blanda i lite hallon eller jordgubbar i kompotten.

Nytt

Ingredienser

Rabarberkompott:

Rabarber
250 g
Vatten
½ dl
Strösocker
½ dl
Mortlade kardemummakärnor
½ tsk
Vaniljpulver
1 krm

Crumble:

50 g
Mandelsplitter
1 dl
Havregryn
2½ dl
Strösocker
2 msk

Gör så här

Rabarberkompott:

  • Skär rabarbern i ca 2 cm bitar. Lägg i en kastrull, ej aluminium. Tillsätt vatten, socker, kardemumma och vanilj. Låt sjuda ca 10 min. Om du vill få en rödare färg på din kompott kan du tillsätta hallon eller jordgubar.

Crumble:

  • Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt mandel, havregryn och socker. Rosta under omrörning tills allt är knaprigt och gyllene. Låt svalna på bakplåtspapper.

Servering:

  • Vispa grädde och färskost fluffigt med elvisp.
  • Varva rabarberkompott, crumble och färskostkräm i glas små glas. Garnera med oxalis och servera direkt.
Klart!

Näringsvärden

Energi:

2485 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 29,1 g
Protein: 34,5 g
Kolhydrater: 139,6 g
Fett: 201 g
https://www.arla.se/recept/rabarbertrifli/