Påsktårta med maräng

Påsktårta med maräng

Betyg

(0 st)

Mellan fluffiga mandelmarängbottnar gömmer sig syrlig hallongrädde och vaniljrabarber.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Bottnar:

  • 6 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 4 dl florsocker
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 msk mandelspån

Fyllning:

  • 4 rabarber
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 450 g hallon

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitor, socker och salt till en fast maräng. Vänd ner florsocker och mandelmjöl. Bred ut 3 rundlar ca 20 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Strö över mandelspån. Grädda ca 20 min. Låt svalna. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Koka ihop med socker och vatten, ca 5 min. Låt kallna. Vispa grädde, socker och vaniljpulver. Vänd ner hälften av hallonen i grädden. Fördela hallongrädden och rabarbern mellan bottnarna. Toppa tårtan med resten av hallonen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem