Påsktårta med maräng

Påsktårta med maräng

1 tim
Mellan fluffiga mandelmarängbottnar gömmer sig syrlig hallongrädde och vaniljrabarber.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasktarta-med-marang/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa äggvitor, socker och salt till en fast maräng. Vänd ner florsocker och mandelmjöl.
  • Bred ut 3 rundlar ca 20 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Strö över mandelspån. Grädda ca 20 min. Låt svalna.
  • Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Koka ihop med socker och vatten, ca 5 min. Låt kallna.
  • Vispa grädde, socker och vaniljpulver. Vänd ner hälften av hallonen i grädden.
  • Fördela hallongrädden och rabarbern mellan bottnarna. Toppa tårtan med resten av hallonen.
Klart!

Ingredienser

Bottnar:
Äggvitor
6
Strösocker
1 dl
Salt
1 krm
Florsocker
4 dl
Mandelmjöl
4 dl
Mandelspån
2 msk
Fyllning:
Rabarber
4
Strösocker
3 msk
Vatten
3 msk
3 dl
Strösocker
2 msk
Vaniljpulver
1 krm
Hallon
450 g