Rabarbersoppa

45 min Dessert Efterrätt Mellanmål
Frysbar
Rabarbersoppa

I början på säsongen när rabarbern är späd och krispig är det gott att bjuda på en elegant soppa med vaniljglass till efterrätt. Senare på säsongen kan du istället baka muffins eller göra en paj.

Ingredienser

Späda rabarber
500 g
Strösocker
1 dl
Vatten
6 dl
Potatismjöl
1 msk

Till servering:

Vaniljglass
4 kulor

Gör så här

  • Tvätta och skär rabarbern i små bitar.
  • Koka upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i rabarbern och koka ca 5 min. Sila bort bitarna och koka upp soppan igen.
  • Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör ner i soppan. Låt soppan få ett uppkok. Ta från värmen.
  • Servera soppan kall med en kula vaniljglass.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl glass

Energi:

265 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Kolhydrater: 38 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/rabarbersoppa/