Rabarbermarmelad

20 min
Frysbar
Rabarbermarmelad

Spara försommarens späda rabarber i en burk! Rabarbermarmelad passar på smörgåsen, pannkakorna, våfflorna eller varför inte i en sommarsmoothie när höstmörkret faller på?

Ingredienser

Rabarber
500 g
Syltsocker
500 g

Gör så här

  • Skala och skiva rabarbern i 1 cm tjocka skivor och blanda med sockret i en kastrull.
  • Låt sockret få smälta på svag värme. När sockret smält, höj värmen och låt marmeladen koka ca 2 min.
  • Häll upp på väl rengjorda burkar och sätt på locket genast så att det blir vakuum i burken.
  • 10 min
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

341 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 3,2 g
Protein: 0,4 % 0,3 g
Fett: 0,5 % 0,2 g
Kolhydrater: 99,1 % 83,3 g
https://www.arla.se/recept/rabarbermarmelad/