Rabarberlemonad

Rabarberlemonad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

1 tim

Läskande lemonad på rabarber och citron med smak av ingefära. Servera gärna med mycket is och en skiva citron.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1,5 liter

  • 400 g rabarber
  • 1 bit färsk ingefära, ca 20 g
  • 1¼ dl pressad citron, ca 4 citroner
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ liter vatten
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här:

Gör så här:

Skär rabarbern i tunna skivor. Skala och strimla ingefäran. Blanda rabarber, ingefära pressad citron, socker, vatten och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 min. Sila genom en finmaskig sil. Häll upp i rena flaskor. Låt kallna, förvara i kyl. Servera gärna med is och citron.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 610 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 141 g
  • Fett: 0 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem