Rabarberlemonad

1 tim
Frysbar
Rabarberlemonad

Friskt, somrigt och med en liten twist av ingefära – denna rabarberlemonad är den perfekta törstsläckaren under varma dagar. Enkel att göra, vacker i glaset och lika uppskattad på picknicken som till sommarens fester.

Ingredienser

Rabarber
400 g
Färsk ingefära, ca 20 g
1 bit
Pressad citron, ca 4 citroner
1¼ dl
Strösocker
1½ dl
Vatten
1½ liter
Vaniljpulver
1 krm

Gör så här

  • Skär rabarbern i tunna skivor. Skala och strimla ingefäran.
  • Blanda rabarber, ingefära pressad citron, socker, vatten och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 min.
  • Sila genom en finmaskig sil. Häll upp i rena flaskor. Låt kallna, förvara i kyl.
  • Servera gärna rabarberlemonaden med is och en skiva citron.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per recept

Energi:

610 kcal

Näringsvärden per recept
Protein: 3 g
Fett: 0 g
Kolhydrater: 141 g
https://www.arla.se/recept/rabarberlemonad/