Rabarberlemonad
1 tim
Frysbar
•
Friskt, somrigt och med en liten twist av ingefära – denna rabarberlemonad är den perfekta törstsläckaren under varma dagar. Enkel att göra, vacker i glaset och lika uppskattad på picknicken som till sommarens fester.
Ingredienser
|
Rabarber
|
400 g |
|---|---|
|
Färsk ingefära, ca 20 g
|
1 bit |
|
Pressad citron, ca 4 citroner
|
1¼ dl |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Vatten
|
1½ liter |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per liter
Energi:
426 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per liter | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 15,5 g |
| Protein: | 2,2 % | 2,3 g |
| Fett: | 2,7 % | 1,3 g |
| Kolhydrater: | 95,1 % | 99,7 g |