Rabarberkräm

15 min Dessert Efterrätt Frukost
Rabarberkräm

Traditionell rabarberkräm passar som dessert, frukost eller en somrig lunch. Svalkande och gott!

Ingredienser

Rabarber
500 g
Strösocker
1½ dl
Vatten
4 dl
Potatismjöl
2 msk

Gör så här

  • Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar.
  • Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka 4-5 min.
  • Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen bara koka upp.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

164 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,8 g
Protein: 1,2 % 0,5 g
Fett: 1,6 % 0,3 g
Kolhydrater: 97,2 % 39,2 g
https://www.arla.se/recept/rabarberkram/