Rabarberkompott
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Frysbar
•
En klassisk kompott på rabarber smaksatt med kardemumma och vanilj. Serveras med vispad vaniljvisp och passar bra som dessert under rabarbersäsongen. För en rundare smak och rödare färg kan man gärna tillsätta lite hallon eller jordgubbar.
Ingredienser
|
Rabarber
|
500 g |
|---|---|
|
Vatten
|
½ dl |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Mortlade kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Till servering:
| 2½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Lägg i halverade jordgubbar i den nykokta kompotten.
Näringsvärden, per port
Energi:
194 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,1 g |
| Protein: | 6,3 % | 3 g |
| Fett: | 32,9 % | 7,2 g |
| Kolhydrater: | 60,8 % | 29 g |