Rabarberkompott

25 min Efterrätt
Frysbar
Rabarberkompott

En klassisk kompott på rabarber smaksatt med kardemumma och vanilj. Serveras med vispad vaniljvisp och passar bra som dessert under rabarbersäsongen. För en rundare smak och rödare färg kan man gärna tillsätta lite hallon eller jordgubbar.

Ingredienser

Rabarber
500 g
Vatten
½ dl
Strösocker
¾ dl
Mortlade kardemummakärnor
1 tsk
Vaniljpulver
1 krm

Till servering:

2½ dl

Gör så här

  • Skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Lägg dem i en vid kastrull, ej aluminium.
  • Tillsätt vatten, socker, kardemumma och vanilj. Låt sjuda ca 10 min. Om du vill få en rödare färg på din kompott kan du tillsätta 1 dl hallon eller jordgubbar.
  • Vispa vaniljvispen och servera till kompotten.
Klart!

Lägg i halverade jordgubbar i den nykokta kompotten.

https://www.arla.se/recept/rabarberkompott/