Rabarbercurd

Rabarbercurd

Betyg

(0 st)

40 min

En somrig curd med rabarber är gott till det mesta. Bred den på rostade mackor, gör en marängswiss med vaniljgrädde eller bjud på en maffig pavlova med jordgubbar. Tänk på att curden absolut inte får koka. Då koagulerar äggen och curden blir grynig istället för slät.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Tvätta och skiva rabarbern i cm stora bitar. Koka i en kastrull tillsammans med vattnet tills rabarbern är mjuk. Passera rabarbern genom en finmaskig sil. Blanda puré, ägg och socker i en kastrull och värm under omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka. Ta kastrullen av värmen och rör i rumsvarmt smör. Häll upp i burk och låt svalna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem