Rabarbercurd

Rabarbercurd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

40 min

En somrig curd med rabarber är gott till det mesta. Bred den på rostade mackor, gör en marängswiss med vaniljgrädde eller bjud på en maffig pavlova med jordgubbar. Tänk på att curden absolut inte får koka. Då koagulerar äggen och curden blir grynig istället för slät.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Tvätta och skiva rabarbern i cm stora bitar. Koka i en kastrull tillsammans med vattnet tills rabarbern är mjuk. Passera rabarbern genom en finmaskig sil. Blanda puré, ägg och socker i en kastrull och värm under omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka. Ta kastrullen av värmen och rör i rumsvarmt smör. Häll upp i burk och låt svalna.

Näringsvärden, per sats

  • Energi: 1510 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 229 g
  • Fett: 54 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag