Rabarbercurd

40 min
Rabarbercurd

En somrig curd med rabarber är gott till det mesta. Bred den på rostade mackor, gör en marängswiss med vaniljgrädde eller bjud på en maffig pavlova med jordgubbar. Tänk på att curden absolut inte får koka. Då koagulerar äggen och curden blir grynig istället för slät.

Ingredienser

Rabarber
600 g
Vatten
½ dl
Strösocker
2½ dl
Ägg
2
50 g

Gör så här

  • Tvätta och skiva rabarbern i 1 cm stora bitar.
  • Koka i en kastrull tillsammans med vattnet och socker tills rabarbern är mjuk. Passera rabarbern genom en finmaskig sil.
  • Blanda rabarberpurén med ägg i en kastrull och värm under omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka.
  • Ta kastrullen av värmen och rör i rumsvarmt smör. Häll upp i burk och låt svalna.
Klart!

Näringsvärden, per sats

Energi:

1510 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 229 g
Fett: 54 g
https://www.arla.se/recept/rabarbercurd/