Rabarbercurd
40 min
Tillbehör
•
En somrig curd med rabarber är gott till det mesta. Bred den på rostade mackor, gör en marängswiss med vaniljgrädde eller bjud på en maffig pavlova med jordgubbar. Tänk på att curden absolut inte får koka. Då koagulerar äggen och curden blir grynig istället för slät.
Ingredienser
|
Rabarber
|
600 g |
|---|---|
|
Vatten
|
½ dl |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Ägg
|
2 |
| 50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per sats
Energi:
1449 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per sats | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 22,8 g |
| Protein: | 4,3 % | 15,4 g |
| Fett: | 31,9 % | 52,3 g |
| Kolhydrater: | 63,8 % | 227,3 g |