Rabarberchutney
45 min
•
Arbetstid: 15 min
Tillbehör
•
Spara våren på burk och låt den ge smak till sommarens grillkvällar. Rabarberchutney passar utmärkt till ljust kött som fläsk, kalv och kyckling.
Ingredienser
|
Rabarber
|
350 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 2 msk | |
|
Strösocker
|
3 dl |
|
Kanelstång
|
1 |
|
Vatten
|
3 msk |
|
Sambal oelek
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Rabarbern går att byta ut mot syrliga äpplen i små bitar.
Näringsvärden, per dl
Energi:
340 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 0,7 % | 0,6 g |
| Fett: | 16,6 % | 6,4 g |
| Kolhydrater: | 82,7 % | 69,2 g |