Rabarber och jordgubbar med vit chokladsås och kardemumma

Rabarber och jordgubbar med vit chokladsås och kardemumma

Betyg

(81 st)

Sagolik dessert med rabarber toppad med en söt chokladsås som balanserar den lite syrliga rabarbern och friska jordgubbar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g rabarber
  • 200 g jordgubbar
  • 3 msk rårörsocker
  • 1 msk finstrimlad färsk mynta

Chokladsås

  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor

Gör så här:

Gör så här:

Skala rabarbern och skär den i 1 cm tjocka skivor. Strö över socker och mynta och rör om. Låt marinera minst 15 min. Ansa och skär jordgubbarna i klyftor och blanda med rabarbern. Hacka chokladen fint. Koka upp mjölken, tillsätt chokladen och rör tills den smält. Tillsätt crème fraiche och rör till en jämn smet. Låt kallna. Lägg rabarberblandningen på tallrikar, ringla över chokladsås och toppa med mortlade kardemummakärnor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 265 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem