Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Betyg

(99 st)

Smulpaj är både läckert och superenkelt att göra. Med havregryn i degen blir det extra knaprigt och gott.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fyllning:

  • 4 rabarber
  • ½ dl jordgubbar
  • ¾ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ tsk malen ingefära

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Bland mjöl, havregryn och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Ansa och skär rabarberstjälkarna i 2 cm stora bitar. Varva rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Blanda socker, potatismjöl och ingefära och strö det över. Fördela smuldegen över fyllningen och grädda mitt i ugnen 15-20 min. Servera gärna med vaniljsås.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem