Rabarberpaj med maräng
45 min
Efterrätt
•
Den syrliga rabarbern är ljuvligt god under ett mjukt marängtäcke. Du kan även göra pajen med fryst rabarber om du blir sugen när det inte är säsong för färsk.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Pajdeg:
Fyllning:
Maräng:
Det går bra att använda en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Energi:
245 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 34 g |
Fett: | 11 g |
Ingredienser
125 g | |
Vetemjöl
|
3 dl |
Strösocker
|
2 msk |
Vatten
|
2 msk |
Fyllning:
Rabarber
|
500 g |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
ev 1 msk |
Maräng:
Äggvitor
|
2 |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |