Rabarberpaj med maräng

Rabarberpaj med maräng

45 min Efterrätt
Den syrliga rabarbern är ljuvligt god under ett mjukt marängtäcke. Du kan även göra pajen med fryst rabarber om du blir sugen när det inte är säsong för färsk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarberpaj-med-marang/

Gör så här

Pajdeg:
  • Mixa smör, mjöl och socker i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg. Låt vila minst 30 min i kyl.
  • Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 12-15 min.
Fyllning:
  • Ansa och skär rabarbern i bitar, ca 2 cm. Koka ihop med socker i en kastrull med vid botten, ca 5 min. Tillsätt ev vatten om rabarbern är torr. Låt kallna.
  • Lyft över rabarbern i pajskalet, ta inte med allt spad som ev har bildats.
Maräng:
  • Vispa äggvitorna till ett skum med en elvisp. Tillsätt socker och fortsätt vispa till en maräng.
  • Spritsa eller klicka marängen på pajen och grädda ca 10 min.
Klart!

Det går bra att använda en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Energi:

245 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 11 g

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
Vatten
2 msk
Fyllning:
Rabarber
500 g
Strösocker
1 dl
Vatten
ev 1 msk
Maräng:
Äggvitor
2
Strösocker
1 dl