Rabarberpaj med maräng

Rabarberpaj med maräng

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(51 st)

45 min

Den syrliga rabarbern är ljuvligt god under ett mjukt marängtäcke. Du kan även göra pajen med fryst rabarber om du blir sugen när det inte är säsong för färsk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Fyllning:

  • 200 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Maräng:

  • 1 dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 3 äggvitor

Gör så här

Gör så här

Pajdeg:

Skär smöret i tärningar. Nyp eller mixa snabbt ihop pajdegen. Tryck ut i en form ca 15x15 cm med löstagbar kant. Ställ i kyl minst 30 min.

Fyllning:

Sätt ugnen på 200°. Skiva rabarbern, lägg i en kastrull och koka ihop med socker och vatten ca 5 min. Häll rabarbern i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 7-9 min.

Maräng:

Blanda socker och vatten i en kastrull och låt koka upp. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle och vispa ytterligare ca 10 min. Spritsa eller klicka marängen på pajen och grädda ytterligare 5-10 min.

Tips:

Det går bra att använda en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag