Rabarberpaj med maräng

Rabarberpaj med maräng

Betyg

(42 st)

45 min

Den syrliga rabarbern är ljuvligt god under ett mjukt marängtäcke. Du kan även göra pajen med fryst rabarber om du blir sugen när det inte är säsong för färsk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Fyllning:

  • 200 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Maräng:

  • 1 dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 3 äggvitor

Gör så här:

Gör så här:

Pajdeg:

Skär smöret i tärningar. Nyp eller mixa snabbt ihop pajdegen. Tryck ut i en form ca 15x15 cm med löstagbar kant. Ställ i kyl minst 30 min.

Fyllning:

Sätt ugnen på 200°. Skiva rabarbern, lägg i en kastrull och koka ihop med socker och vatten ca 5 min. Häll rabarbern i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 7-9 min.

Maräng:

Blanda socker och vatten i en kastrull och låt koka upp. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle och vispa ytterligare ca 10 min. Spritsa eller klicka marängen på pajen och grädda ytterligare 5-10 min.

Tips:

Det går bra att använda en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem