Rabarberpaj med maräng
45 min

Rabarberpaj med maräng

Den syrliga rabarbern är ljuvligt god under ett mjukt marängtäcke. Du kan även göra pajen med fryst rabarber om du blir sugen när det inte är säsong för färsk.
Betyg (6 st)

Mitt betyg:

Rabarberpaj med maräng

Den syrliga rabarbern är ljuvligt god under ett mjukt marängtäcke. Du kan även göra pajen med fryst rabarber om du blir sugen när det inte är säsong för färsk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 10 bitar

Fyllning:

  • 200 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Maräng:

  • 1 dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 3 äggvitor

Gör så här:

Pajdeg:

Skär smöret i tärningar. Nyp eller mixa snabbt ihop pajdegen. Tryck ut i en form ca 15x15 cm med löstagbar kant. Ställ i kyl minst 30 min.

Fyllning:

Sätt ugnen på 200°. Skiva rabarbern, lägg i en kastrull och koka ihop med socker och vatten ca 5 min. Häll rabarbern i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 7-9 min.

Maräng:

Blanda socker och vatten i en kastrull och låt koka upp. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle och vispa ytterligare ca 10 min. Spritsa eller klicka marängen på pajen och grädda ytterligare 5-10 min.

Tips:

Det går bra att använda en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 13 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.