&w=1680&h=750&scale=both&ak=f525e733&hm=8be0a3a4)
Rotmos
60+ min
Rotmos är en klassiker som är ett måste till fläsklägg, oxbringa eller varför inte till falukorven. Använd gärna mjölig potatis som är lättare att mosa.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 kålrot
- 2 morötter
- 750 g potatis
-
50 g Arla® Svenskt Smör
- 1 tsk salt
- 2 dl grönsaksbuljong
- ½ dl hackad bladpersilja
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Skala kålrot och morötter och skär i grova bitar. Lägg kålrot och morötter i en kastrull, täck med vatten och koka ca 30 min.
- Skala potatisen och skär i bitar, lägg i kastrullen. Koka ytterligare ca 15 min. Häll av vattnet. Mosa ihop med smör. Salta och späd med buljong. Toppa med persilja.
Näringsvärden, per port
- Energi: 270 kcal
- Protein: 5 g
- Kolhydrater: 35 g
- Fett: 11 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2016