Rotmos

Rotmos

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

60+ min

Rotmos är en klassiker som är ett måste till fläsklägg, oxbringa eller varför inte till falukorven. Använd gärna mjölig potatis som är lättare att mosa.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Skala kålrot och morötter och skär i grova bitar. Lägg kålrot och morötter i en kastrull, täck med vatten och koka ca 30 min. Skala potatisen och skär i bitar, lägg i kastrullen. Koka ytterligare ca 15 min. Häll av vattnet. Mosa ihop med smör. Salta och späd med buljong. Toppa med persilja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa: