Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Betyg

(3 st)

60+ min

Svensk husmanskost med våra älskade rotfrukter och långkokat kött. Här serveras klassikern med en len senapskräm på färskost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 750 g fläsklägg
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 6 kryddpepparkorn
  • 6 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad

Rotmos:

Senapskräm:

Gör så här:

Gör så här:

Skölj fläskläggen i kallt vatten, lägg i en gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma av. Skala lök och morot, skär i grova bitar. Lägg ner lök, morot, pepparkorn och lagerblad i grytan. Koka på svag värme ca 2 tim.

Skala kålrot och morötter, skär i grova bitar. Lägg kålrot och morötter i en kastrull, täck med vatten och koka ca 30 min. Skala potatisen och skär i bitar, lägg i kastrullen. Koka ytterligare ca 15 min. Häll av vattnet. Mosa ihop med smör. Salta och späd med buljong. Toppa med persilja.

Blanda ihop färskost, senap och persilja. Servera fläskläggen i grova bitar med rotmos och senapskräm.

Tips:

Använd gärna buljongen från fläskläggen till att späda rotmoset med istället för grönsaksbuljong.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 565 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem