Potatismos
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                                    Tillbehör
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Godaste potatismoset gör du själv. Potatismos passar utmärkt att servera till köttbullar, falukorv, havets wallenbergare eller en klassisk boeuf bourgogne. Det är viktigt att mjölken är varm när den blandas med potatisen, annars kan du tyvärr få ett klistrigt mos.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Mjölig potatis
                                            
                                     
                                 | 
                                1 kg | 
|---|---|
| 2 - 3 dl | |
| 25 g | |
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                1 krm | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
240 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g | 
| Protein: | 10,3 % | 6,1 g | 
| Fett: | 28 % | 7,6 g | 
| Kolhydrater: | 61,7 % | 36,4 g |