Potatisbullar med rårörda lingon
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
Det här är ett recept på klassiska potatisbullar med rårörda lingon som är en familjefavorit och kan göras snabbt av både stora och små kockar till en god, näringsrik och mättande lunch. Extra bra är att det även är klimatsmart mat. Mer potatisbullar åt alla!
Ingredienser
Potatisbullar:
|
Mjölig potatis t ex King Edward
|
1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
2 tsk |
|
Ägg
|
1 |
|
Potatismjöl
|
½ dl |
| 4 dl |
Till stekning:
|
Panko eller vanligt ströbröd
|
1 dl |
|---|---|
| 3 msk |
Rårörda lingon:
|
Lingon
|
3 dl |
|---|---|
|
Rårörsocker
|
1 dl |
Tillbehör:
| 2 dl | |
|
Morot tex rivna morötter och vitkål
|
150 g |
|
Vitkål
|
150 g |
Gör så här
Rårörda lingon:
Potatisbullar:
Markera receptet som tillagat
Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström
Näringsvärden, per port
Energi:
695 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,1 g |
| Protein: | 14 % | 23,9 g |
| Fett: | 33,6 % | 26,4 g |
| Kolhydrater: | 52,4 % | 89,6 g |