Porchetta
Huvudrätt
•
Porchetta är en riktig klassiker i det italienska köket. Det här receptet görs på saftig fläsksida som fylls med färska örter och citron. Fläsksidan med fyllningen rullas sen ihop och tillagas i ugn. Servera porchetta med ugnsrostad potatis, tomater och ruccola. tomater och rucola.
Ingredienser
|
Fläsksida med svål
|
1 kg |
|---|---|
|
Flingsalt
|
1 msk |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk timjan
|
1 kruka |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|
Citroner, finrivet skal
|
2 |
|
Torr äppelcider
|
2 dl |
|---|---|
| 25 g | |
| 3 dl |
Till servering:
|
Cocktailtomater
|
|
|---|---|
|
Rucola
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
509 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 18,2 % | 22,8 g |
| Fett: | 76,1 % | 43,8 g |
| Kolhydrater: | 5,4 % | 6,8 g |