Pocherat ägg

Pocherat ägg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(40 st)

Pocherat ägg är ett ägg som kokas utan skal som även kallas förlorat ägg. I vårt recept får ägget ligga och dra en stund i ättika för att det ska hålla ihop bättre när det placeras i det kokande vattnet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 ägg
  • 2 msk ättiksprit 12%

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Häll ättikan i 4 små koppar, Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min.
  2. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Drag av från spisen och vispa runt i vattnet till en virvel.
  3. Häll snabbt i äggen in mot kanten. Låt dra ca 2 min.
  4. Lyft upp äggen med en hålslev och låt dem droppa av. Servera genast.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag