
Pocherat ägg
Pocherat ägg är ett ägg som kokas utan skal som även kallas förlorat ägg. I vårt recept får ägget ligga och dra en stund i ättika för att det ska hålla ihop bättre när det placeras i det kokande vattnet.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 ägg
- 2 msk ättiksprit 12%
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Häll ättikan i 4 små koppar, Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min.
- Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Drag av från spisen och vispa runt i vattnet till en virvel.
- Häll snabbt i äggen in mot kanten. Låt dra ca 2 min.
- Lyft upp äggen med en hålslev och låt dem droppa av. Servera genast.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Påsk 2013