Pocherat ägg

Pocherat ägg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(36 st)

Pocherat ägg är ett ägg som kokas utan skal som även kallas förlorat ägg. I vårt recept får ägget ligga och dra en stund i ättika för att det ska hålla ihop bättre när det placeras i det kokande vattnet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 ägg
  • 2 msk ättiksprit 12%

Gör så här:

Gör så här:

Häll ättikan i 4 små koppar, Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Drag av från spisen och vispa runt i vattnet till en virvel. Häll snabbt i äggen in mot kanten. Låt dra ca 2 min. Lyft upp äggen med en hålslev och låt dem droppa av. Servera genast.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem