Plommonkaka med dulce de leche

Plommonkaka med dulce de leche

60+ min Efterrätt
Baka in hösten i en mjuk mazarinliknande kaka med sötsyrliga plommon och lime. Plommonen kan bytas mot annan nyskördad frukt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Bryn smöret och dra åt sidan.
  • Rör ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, smör samt skal och saft av lime. Rör till en jämn smet.
  • Bred ut i en form med bakplåtspapper, ca 25x25 cm.
  • Kärna ur och skär frukten i bitar och fördela på smeten.
  • Baka i mitten av ugnen 40-45 min.
  • Rör ihop kvarg och den karamelliserade mjölken.
  • Låt kakan kallna helt och bred sedan på kvargblandningen. Hacka mandeln och strö över kakan.
Klart!
Kockens tips

Det går även bra att använda en rund form, ca 22 cm i diameter. Och det blir jättegott om mandlarna är rostade med både salt och socker!

Energi:

440 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 26 g

Ingredienser

175 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Mandelmjöl
2 dl
Lime
rivet skal och pressad saft av 1
Plommon, päron eller äpple
300 g
250 g
Karamelliserad mjölk
25 g
Rostad sötmandel
1 dl