Plommonkaka med dulce de leche

Plommonkaka med dulce de leche

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

40 min

Baka in hösten i en mjuk mazarinliknande kaka med sötsyrliga plommon och lime. Plommonen kan bytas mot annan nyskördad frukt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

10 bitar

Receptet gäller för 10 port

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Bryn smöret och dra åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, smör samt skal och saft av lime. Rör till en jämn smet. Bred ut i en form med bakplåtspapper, ca 25x25 cm. Kärna ur och skär frukten i bitar och fördela på smeten. Baka i mitten av ugnen 40-45 min. Låt kallna helt och bred sen kvargen på kakan. Hacka mandeln och strö över kakan. Kockens tips: Det går även bra att använda en rund form, ca 24 cm i diameter.

Kockens tips

Det går även bra att använda en rund form, ca 22 cm i diameter.

Brynt smör - såhär gör du!

 

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem