Plommonkaka med dulce de leche

1 tim 15 min Efterrätt
Frysbar
Plommonkaka med dulce de leche

Baka in hösten i en mjuk mazarinliknande kaka med sötsyrliga plommon och lime. Plommonen kan bytas mot annan nyskördad frukt.

Ingredienser

175 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
2 dl
Mandelmjöl
2 dl
Lime
rivet skal och pressad saft av 1
Plommon, päron eller äpple
300 g
250 g
Karamelliserad mjölk
25 g
Rostad sötmandel
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Bryn smöret och dra åt sidan.
  • Rör ihop ägg och socker i en bunke. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, smör samt skal och saft av lime. Rör till en jämn smet.
  • Bred ut i en form med bakplåtspapper, ca 25x25 cm.
  • Kärna ur och skär frukten i bitar och fördela på smeten.
  • Baka i mitten av ugnen 40-45 min.
  • Rör ihop kvarg och den karamelliserade mjölken.
  • Låt kakan kallna helt och bred sedan på kvargblandningen. Hacka mandeln och strö över kakan.
Lägg till recept till tillagad

Det går även bra att använda en rund form, ca 22 cm i diameter. Och det blir jättegott om mandlarna är rostade med både salt och socker!

Näringsvärden, per bit

Energi:

440 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/plommonkaka-med-dulce-de-leche/