Plankstek

1 tim Huvudrätt Middag
Plankstek

Duchessepotatis är extra lyxigt potatismos med äggula och riven cheddarost. Ta en genväg och servera planksteken med färdig bearnaisesås.

Ingredienser

Duchessepotatis:

Potatis
750 g
Äggulor
3
6 msk
Salt
1 tsk
1 dl

Biff:

Oxfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk

Tillbehör:

Tomater
2
Hackad färsk persilja
½ dl
Ströbröd
½ dl
Salt
1 krm
1 msk
Färsk haricots verts
200 g
Bacon
6 skivor
Bearnaisesås
2 dl

Gör så här

Duchessepotatis

  • Skala potatisen. Koka i lättsaltat vatten ca 25 min.
  • Häll av och mosa.
  • Rör ner äggulor, smör, salt och ost.

Biff

  • Skär köttet i skivor och platta till dem något. Salta och peppra, stek i smör ca 3 min på varje sida.

Tillbehör

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Dela tomaterna och strö på persilja och ströbröd, salt. Smält smör och ringla på.
  • Fördela haricots verts i 6 högar och rulla in i bacon.
  • Lägg tomater och haricots verts på en plåt och tillaga i mitten av ugnen ca 10 min.

Servering

  • Spritsa eller klicka duchessepotatisen på en planka.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
  • Lägg köttet i mitten av plankan och fördela tomater och haricots verts på köttet. Servera med bearnaise.

Serveringsförslag:

Recept till bearnaisesås

Bearnaisesås
30 min
Bearnaisesås
(161)
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

590 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 41 g
https://www.arla.se/recept/plankstek/