Pizzadeg på cottage cheese
1 tim
Brunch
Lunch
Middag
•

Det funkar att göra pizzadeg på KESO® Cottage cheese! Degen blir mättande och god, inte riktigt lika krispig som en klassisk pizza, men ändå riktigt bra - och lättlagad! Vi toppar denna pizza med sardeller, kapris, avokado, tomat, kapris och citron.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
250 | |
1 dl | |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Topping:
Tomatsås
|
½ dl |
---|---|
1½ dl | |
Sardellfiléer
|
5 |
Vid servering:
Rucola eller ärtskott
|
65 g |
---|---|
Avokado
|
1 |
Cocktailtomater
|
5 |
Kapris
|
2 msk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Chili flakes
|
|
Flingsalt
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
750 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 67 g |
Fett: | 40 g |

