Pizzadeg på cottage cheese

1 tim Brunch Lunch Middag
Pizzadeg på cottage cheese

Det funkar att göra pizzadeg på KESO® Cottage cheese! Degen blir mättande och god, inte riktigt lika krispig som en klassisk pizza, men ändå riktigt bra - och lättlagad! Vi toppar denna pizza med sardeller, kapris, avokado, tomat, kapris och citron.

Ingredienser

Topping:

Tomatsås
½ dl
1½ dl
Sardellfiléer
5

Vid servering:

Rucola eller ärtskott
65 g
Avokado
1
Cocktailtomater
5
Kapris
2 msk
Citron, finrivet skal
1
Chili flakes
Flingsalt

Gör så här

  • Sätt in en plåt i ugnen och värm den till 225° eller 200° varmluft.
  • Häll cottage cheese och ost i en bunke. Blanda mjöl med bakpulver. Blanda ner i bunken och knåda till en slät deg.
  • Kavla ut degen till en rund pizza på bakplåtspapper.
  • Bred på tomatsås och fördela sardellerna på pizzan. Toppa med osten.
  • Dra över pizzan med bakplåtspappret till den heta plåten. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  • Halvera gröp ur och skiva avokadon. Klyfta tomaterna.
  • Toppa nygräddad pizza med rucola, grönsaker, kapris och finrivet citronskal. Strö över chili flakes och salt. Servera direkt
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

750 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 40 g
https://www.arla.se/recept/pizzadeg-pa-cottage-cheese/