Pizzadeg på cottage cheese
1 tim
Brunch
Lunch
Middag
•
Det funkar att göra pizzadeg på KESO® Cottage cheese! Degen blir mättande och god, inte riktigt lika krispig som en klassisk pizza, men ändå riktigt bra - och lättlagad! Vi toppar denna pizza med sardeller, kapris, avokado, tomat, kapris och citron.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
| 250 | |
| 1 dl | |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
Topping:
|
Tomatsås
|
½ dl |
|---|---|
| 1½ dl | |
|
Sardellfiléer
|
5 |
Vid servering:
|
Rucola eller ärtskott
|
65 g |
|---|---|
|
Avokado
|
1 |
|
Cocktailtomater
|
5 |
|
Kapris
|
2 msk |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Chili flakes
|
|
|
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
331 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 15,4 % | 12,5 g |
| Fett: | 43,3 % | 16,2 g |
| Kolhydrater: | 41,3 % | 33,6 g |