Pizzadeg med durumvete

Snabbmat
Pizzadeg med durumvete

Durumvete och honung gör pizzadegen smidig vid utbakningen och knaprig när den gräddas.

Ingredienser

Jäst à 50 g
0,3 pkt
Kallt vatten
3 dl
Flytande honung
1½ tsk
Salt
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl special
6 dl
Durumvetemjöl
2 dl

Gör så här

  • Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  • Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per sats

Energi:

1903 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per sats
Fiber: - 19,8 g
Protein: 11,4 % 53,4 g
Fett: 16,9 % 36,3 g
Kolhydrater: 71,7 % 335,9 g
https://www.arla.se/recept/pizzadeg-med-durumvete/